Forbrukslåntesten.com Refinansiering Derfor bør du refinansiere forbrukslånet ditt

Derfor bør du refinansiere forbrukslånet ditt

Derfor bør du refinansiere forbrukslånet ditt post thumbnail image

Har du hatt samme lånet i flere år uten å ha refinansiert det? Sjekket du i det hele tatt renten hos andre banker når du tok opp forbrukslånet i utgangspunktet? Lånebransjen er i hyppig utvikling, og den stadig større konkurransen blant bankene kombinert med ny teknologi og nye muligheter gjør at måten man låner på forandrer seg. Desto billigere blir det for deg som er lånekunde, men det forutsetter at du selv gjør noen grep – for renten blir sjeldent lavere av seg selv!

Hva er refinansiering?

Refinansiering er noe man bør gjøre jevnlig med alle typer lån, enten det er et forbrukslån eller et boliglån. Dette fordi at renten i markedet og konkurransen stadig forandrer seg, uten at det nødvendigvis går noe automatikk i at akkurat din rente senker seg. Har man hatt samme forbrukslånet i et par år så kan vi nærmest garantere deg at du kan refinansiere lånet i en annen bank for å senke renten.

Alt man behøver å gjøre er å finne en annen bank som har lavere rente enn hva du betaler i dag. Du tar opp et nytt lån på samme summen, og bruker det til å betale ned det gamle lånet i sin helhet. Enkelt og greit – og finner du en bank som tilbyr nye lån uten etableringsgebyr, så koster det deg ingenting ekstra. Se forøvrig Landkredittbank.no som har lave renter.

Hvorfor bør du refinansiere?

Grunnen til dette er enkel – nemlig at du sparer penger. Betaler du 20% i effektiv rente i dag, kan lånet kanskje reduseres til 15% i en annen bank. Over noen måneder har du fort spart penger, naturligvis mer jo større lånesummen er. De ekstra kronene du nå får til overs hver måned kan du bruke til å betale større avdrag, og du vil bli gjeldfri kjappere. Avhengig av nedbetalingstiden din kan det være snakk om å bli gjeldfri flere år før tiden. Eller du kan gjøre det rett og slett for å spare penger, slik at du har litt ekstra å rutte med i hverdagen. Konklusjonen er uansett simpel: Hvorfor betale mer i renter og gebyrer enn hva som faktisk er nødvendig?

Slik kan du refinansiere

Det desidert enkleste vil være å benytte seg av en låneagent for å søke om refinansiering. Eksempler på en låneagent er feks. Real Finans.Gjennom et slikt selskap vil du få lånetilbud fra flere banker, og du kan selv velge det billigste lånet. Hele poenget med refinansiering er jo å spare penger, så derfor bør du gjøre en skikkelig innsats for å finne ut hvilken bank som tilbyr deg et nytt lån til den aller beste renten.