Forbrukslåntesten.com Økonomi 25 sparetips som redder lommeboken din

25 sparetips som redder lommeboken din

25 sparetips som redder lommeboken din post thumbnail image

Bruker du for mye penger, eller har du rett og slett lyst til å unngå tom konto hver eneste måned? I så fall er det bare en ting å gjøre – nemlig å spare! Og her får du oppskriften til hvordan du gjør det, gjennom 25 sparetips som redder lommeboken din.

 1. Spar i det små. Hvis man setter av litt av lønninga hver eneste gang man får inn penger, så vil det etter måneder eller år utgjøre nok til at man kan kjøpe seg noe man har lyst på.
 2. Autosparing.Mange banker tilbyr nå automatisk sparing, der man for eksempel trekkes 5 kroner for hver gang man bruker bankkortet til å handle. Genialt!
 3. Spar småpenger. Man får ofte igjen mynter og vekslepenger når man handler med kontanter, og disse kan du legge i et glass eller en sparegris for å samle opp hundrevis av kroner.
 4. Dropp bankortet. Ved å kvitte deg med bankkortet, og heller bruke kontanter, så vil du være mer nøysom med hvor mye penger du bruker. Dette er faktisk bevist gjennom undersøkelser!
 5. Bruk kredittkort. Det høres kanskje dumt ut, men mange kredittkort gir deg bonuser og spareavtaler som ikke bankkort har. Handle med et kredittkort og spar penger!
 6. Ikke bruk lånte penger. Men det å låne penger eller bruke kredittkortet utover den rentefrie betalingsperiodene er ingen god idé – for det koster deg mer enn du sparer.
 7. Spar på høyrente. Skaff deg en høyrentekonto hos banken din, og spar alltid på BSU dersom du drømmer om å eie egen bolig i fremtiden. Vurder også sparing i fond dersom du tør å ta risken.
 8. Senk forbruket! Det er den enkleste løsningen til å spare penger. Ikke handle klær for mange tusenlapper i uken, eller dra på fuktige byturer hver helg. Her kan de fleste stramme inn på forbruket.
 9. Dropp impulskjøpene. Godteri, snacks eller en fin bluse som man så på vei til jobb er en stor ekstrautgift. Ikke kjøp ting som ikke er planlagte, og du vil spare mye penger.
 10. Handleliste. Det høres kanskje gammeldags ut, men en tradisjonell handleliste vil spare deg for mye penger ettersom du dropper impulskjøpene.
 11. Dropp bilen. Sykkel, føtter eller kollektiv transport er langt rimeligere enn bil, drivstoff og bompenger.
 12. Budsjett. Du må sette opp et budsjett for å finne ut hvor mye familien bruker, og da kan du først se hvor det går mest penger.
 13. Prissammenligning. Det er mye penger å spare på å bytte leverandører, enten det er snakk om internett, mobil eller strøm. Sammenlign aktørene!
 14. Feriepenger. Når feriepengene kommer så er dette en stor glede for de fleste, men her gjelder det å bruke de smart og ikke svi unna alt på en enkelt sydentur.
 15. Hjemmelaget eller takeaway? Spiser dere ute en gang i uken så sier det seg selv at det blir dyrt. Her er det hjemmelaget som gjelder for sparegrisen!
 16. Tilbudsshopping. Ikke handle på fullpris, men utnytt salgene. Handle ski eller sykkel når sesongen er over, og spar penger.
 17. Reduser strømforbruket. Månedsregningen kan bli mye lavere dersom man følger en rekke sparetips og bruker mindre strøm.
 18. Mindre underholdning. Trenger du alle fotballkanalene samt alle strømmetjenestene som finnes? Det koster mye, og her må man klare seg uten alt dersom man vil spare.
 19. Kvitt deg med lån. Dersom du har mange lån så lønner det seg å kvitte seg med de minste først. Jo færre kreditorer, jo mindre utgifter.
 20. Matpakke på jobb. Handler du i kantinen hver eneste dag, så utgjør dette enorme forskjeller i forhold til om du smører egen matpakke. Her er det mye penger å spare!
 21. Få deg en ekstrajobb. Det behøver ikke å være store greiene, kanskje et par vakter i uka. Denne ekstrainntekten kan du sette rett på sparekonto!
 22. Reduser innetemperaturen. Oppvarming er den største strømutgiften, og du kan spare mye penger på å redusere innetemperaturen med 2-3 grader.
 23. Billigere ferier. Mange nordmenn bruker tusenvis av kroner på ferie, men det finnes mange rimeligere alternativer som hele familien kan nyte.
 24. Spar i høytider. Spesielt i julen går det mye penger med, men her kan man heller være kreativ og lage egne julegaver, samt være fornuftig i mathandelen.
 25. Aksjefond. Dersom du virkelig vil spare penger, så kan et aksjefond gi god avkastning. Men det er risikabelt!

Related Post